Vista indiešu gaumē, ārstes Ilonas Ābeles–Šrenkas gatavota 1
PAGATAVOŠANA
Nomizo ķiplokus un sīpolus. Sīpolus sagriež kubiciņos, ingvera sakni – mazos gabaliņos. Čili pākstis rupji sakapā.
Lielā pannā (sausā!) liek ķiploka daiviņas, kešju riekstus, koriandru, romiešu ķimenes, čili, lauru lapu, krustnagliņas un salauzītu kanēļa standziņu. Mērenā karstumā maisot, visu apgrauzdē. Pievieno sīpolus un, nepārtraukti maisot, apcep.
Tad pannas saturu pārliek mikserī, pievieno 375 ml ūdens un sakuļ.
Izslauka pannu, tajā uzkarsē olīveļļu un ielej sablendēto mērci. Mērenā karstumā maisot, vāra piecas minūtes. Pielej vistas buljonu un vāra vēl piecas minūtes.
Vistas fileju sagriež apmēram 5 cm lielos gabalos (var griezt sīkāk, kā patīk). Gaļu liek pannā sagatavotajā virumā. Pievieno sāli un kurkumu, turpina vārīt vienmērīgā temperatūrā 10–12 minūtes, kamēr gaļa kļuvusi mīksta. Nogaršo, vai kaut kā netrūkst.
Aromātisko vistas mērci pasniedz ar rīsiem.
Pavāres piebilde
Ja vēlas, šo pamatēdienu var dažādot, ar vietējiem produktiem. Tam noteikti piestāvētu ķirbis, kas jābauda tieši tagad, rudenī.
Šajā receptē ir ļoti bagātīga garšvielu buķete, ķirbim to arī vajag – dažādas garšas, kas to izceļ.
Gatavoja ģimenes ārste un ājurvēdas metodes konsultante Ilona Ābele–Šrenka