Vista ar maltās gaļas, aknu un sirds pildījumu 0
Sastāvdaļas
• 2 kg vistas
• 300 g vistas maltās gaļas
• 100 g vistu aknu
• 100 g vistu siržu
• pipari
• sāls
• naža gals muskatrieksta
Pagatavošana.
Vistas maltajai gaļai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztas sirdis un aknas (ja garšo, var pievienot arī vistu māgas), pieber piparus, sāli, pierīvē naža galu muskatrieksta, samaisa un pilda vistā, kurai iepriekš zem ādas iepildīts sviesta, ķiploku un diļļu maisījums.
Ja negribas pēc cepšanas mazgāt pannu, pirms tam tajā ieklāj foliju un tad liek vistu. Lai cepot putnu nepierautu pie folijas, vistas ādu noziež ar sviestu. Cep 180 grādos 2–2,3 stundas. Var cept zemākā temperatūrā, piemēram, 150 °C, trīs stundas.
!!! Jo zemākā temperatūrā cep vistas cepeti, jo gaļa būs sulīgāka.