Vista ar dārzeņiem balzametiķa mērcē – ātrām vakariņām 5
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 600–700 g vistas baltās gaļas
• 4–5 kartupeļi
• sīpols
• paprika
• kabacis
• 3 ēdamkarotes balzametiķa
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes saldās čili mērces
• pustējkarote ķiploku pulvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• tējkarote sāls
Pagatavošana.
Pagatavo mērci, sajaucot kopā balzametiķi, saldo čili mērci, augu eļļu, ķiploku pulveri, maltus melnos piparus, sāli. Papriku, kabaci un sīpolu sagriež gabaliņos, kartupeļus – biezos salmiņos. Visu saliek bļodā, pa virsu liek vistas gabaliņus un pārlej mērci. Bļodu ietin pārtikas plēvē un uz 5–6 stundām ieliek ledusskapī (pēc pāris stundām visu apmaisa).
Pannu apslaka ar eļļu, saliek dārzeņus, vistas gabaliņus un cep + 200 °C 40–50 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi mīksti.
Ja vistas gabaliņi lieli, pusstundu cep, pannu pārklājot ar foliju.