Vista ar apelsīnu glazūru 1
Autors: Praktiski.lv
Sastāvdaļas
800 g palielas vistas krūtiņas, sagrieztas plānās sloksnītēs
1/2 sarkanā zaļā paprika, sagriezta plānās šķēlītēs
1/2 vidēja lieluma sarkanā pipara, smalki sagriezta
1 neliels sarkanais asais pipars, sagriezts
1 neliels asais pipars gabaliņos
1 apelsīns (ar miziņu)
2-3 ēdamkarotes olīveļļas
1/4 ēdamkarotes ķimeņu
1/2 ēdamkarotes maltas paprikas garšvielas
1 ēdamkarote sezama sēkliņu
nedaudz safrāna
1 ēdamkarote medus
sāls pēc garšas
1/2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1/2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pagatavošana.
Ielej eļļu pannā, uzsilda. Ieliek zaļo piparu, sīpolu un aso piparu. Sasāla un cep, kamēr dārzeņi kļūst mīksti. Kad tie gatavi, liek uz šķīvja.
Pievieno vēl eļļu un ieliek vistas gabaliņus. Sasāla un cep uz vidējas uguns. Kad vista sāk iegūt zeltainu nokrāsu, pievieno ķimenes, papriku, sezama sēkliņas, safrānu un apelsīna miziņu. Kārtīgi samaisa. Pievieno papriku un sīpolu. Tad – medu un apelsīnu sulu.
Samaisa cieti ar aukstu ūdeni un nelielā strūkliņā pielej mērcē. Pavāra, līdz mērce sabiezē.