Liesas salātu mērces uz citrusaugļu sulas bāzes 0
Portāls “Dietaclub” iesaka vairākus liesu salātu mērču variantus uz citronu, apelsīnu, mandarīnu, laimu vai greipfrūtu sulas bāzes.
Citrusaugļu mērce ar olīveļļu
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 ĒK olīveļļas;
3 ĒK citrusaugļu sulas;
Sāls pēc garšas;
Melnie pipari pēc garšas.
Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā, sakrata, pārlej salātiem pirms pasniegšanas.
Citrusaugļu-medus mērce
Nepieciešamās sastāvdaļas:
25 ml citrusaugļu sulas;
2 TK šķidra medus;
1 tējkarote vīna etiķa;
Sāls pēc garšas.
Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā, sakrata, pārlej salātiem pirms pasniegšanas. Īpaši lieliski šī mērce papildinās salātus ar garnelēm vai citām jūras veltēm.
Citrusaugļu mērce ar sinepju pulveri
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 ĒK olīveļļas;
4 ĒK citrusaugļu sulas;
½ TK sinepju pulvera;
1 TK ābolu etiķa.
Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā, sakrata, pārlej salātiem pirms pasniegšanas.
Liesas salātu mērces uz bezpiedevu jogurta bāzes
Ja liesākais skābais krējums satur 10-15 procentu tauku, tad bezpiedevu jogurts vien 2-5 procentu tauku, turklāt šim produktam ir patīkami tumīga konsistence un patīkami krēmīga, mazliet skābena garša, tādēļ tas ir lielisks pamats veselīgām salātu mērcēm.
Jogurta mērce ar lociņiem
Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 ml bezpiedevu jogurta;
2 ĒK sasmalcinātu zaļo lociņu;
Šķipsna sāls.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno mērci salātiem.
Jogurta mērce ar sinepēm
Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 ml bezpiedevu jogurta;
1 TK sinepju (Dižonas vai graudu sinepes būs lieliska izvēle);
1 TK ābolu etiķa;
1/2 TK brūnā cukura.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno mērci salātiem.
Jogurta mērce ar ķiplokiem
Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 ml bezpiedevu jogurta;
2-3 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas;
1 ēdamkarote kapātu pētersīļu zaļumu;
Sāls pēc garšas.
Visas sastāvdaļas samaisa, pievieno mērci salātiem.
Jogurta mērce ar baziliku
Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 ml bezpiedevu jogurta;
Sauja svaiga bazilika;
Malti melnie pipari pēc garšas;
1 ĒK citronu sulas;
Sāls pēc garšas;
1 ķiploka daiviņa.
Visas sastāvdaļas liek blenderī, sasmalcina viendabīgā masā.
Liesās salātu mērces uz kefīra bāzes
Arī kefīru var izmantot par pamatu liesām salātu mēcēm, jo tas parasti satur vien 1-3.5 procentu tauku. Kefīru var aizstāt arī ar rūgušpienu, rjaženku vai paniņām.
Kefīra mērce ar lociņiem
Nepieciešamās sastāvdaļas:
100 ml liesa kefīra;
Sauja lociņu;
Sāls pēc garšas.
Visas sastāvdaļas samaļ blenderī. Mērci pārlej salātiem.
Kefīra mērce ar olīvām
150 ml liesa kefīra;
5 zaļās olīvas;
1 ķiploka daiviņa;
Sāls pēc garšas;
Pipari pēc garšas.
Visas sastāvdaļas samaļ blenderī. Mērci pārlej salātiem.
Kefīra-zaļumu mērce
Nepieciešamās sastāvdaļas:
150 ml liesa kefīra;
5 bazilika zariņi;
5 piparmētras zariņi;
2 ĒK citronu sulas;
Šķipsna cukura;
Sāls pēc garšas;
Pipari pēc garšas.
Visas sastāvdaļas samaļ blenderī. Mērci pārlej salātiem.
Lai labi garšo!