Visgardākā burkānu kūka 2
Burkānu kūkām ir daudz recepšu, bet tās, ko esmu izmēģinājusi, ir sausas, un ļoti jūt burkānu garšu. Iesakiet, lūdzu, labu recepti, lai kūka būtu skaistā burkānu krāsā un sulīga! LĀSMA B. RĪGĀ
Burkānu smaržu un garšu var paslēpt tikai garšvielu aromātiskajā plīvurā. Bez garšvielām kūka būs pliekana un varēs just, ka desertam pievienoti dārzeņi. Lai nomaskētu nevēlamus garšas akcentus un padarītu aromātisku jebkuru kūku, krēmam der pievienot citrusaugļu sulu un rīvētu miziņu.
Piedāvājam aromātiskas, sulīgas un gardas burkānu kūkas recepti, kura ir vairākkārt pārbaudīta praksē un nekad nav pievīlusi ne cepēju, ne ēdājus.
RECEPTE
(22 cm diametra apaļa veidne vai 20 x 30 cm taisnstūra veidne)
Burkānus nomizo un smalki sarīvē. Pievieno brūno cukuru, mīkstu sviestu,a neitrālas garšas augu eļļu un ar rokas blenderi sakuļ viendabīgā masā. Pieber apgrauzdētus un sakapātus valriekstus vai pekanriekstus. Atsevišķā bļodā miltos iejauc visas garšvielas un cepamo pulveri. Sajauc abas masas un pieliek citrona sulā dzēstu sodu (sodu, kas samaisīta ar citrona sulu). Samaisa un pamazām lej klāt pienu, līdz masa ir bieza skābā krējuma konsistencē (atkarībā no miltu kvalitātes piena daudzums var atšķirties). Mīklu sadala divās daļās un katru no tām cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz virsma zeltaini brūna.
Kad abas burkānu biskvīta kārtas atdzisušas, tās var izgriezt vēlamajā formā, piemēram, kā sirdi, trapeci vai puķi. Pāri palikušās malas sadrupina un izmanto kūkas dekorēšanai.
Lai pagatavotu krēmu, traukā ar mikseri saputo Filadelfijas klasisko sieru, mīkstu sviestu, pūdercukuru, apelsīnu sulu un miziņas, līdz iegūta bieza masa. Krēmu uzziež uz vienas biskvīta kārtas, tai virsū liek otru kārtu, bet atlikušo krēmu ziež virspusē un uz sānu malām. Uzkaisa sadrupināto biskvītu vai sasmalcinātus riekstus. Kūku tur ledusskapī sešas stundas, lai nobriest. Tā būs sulīga un labi garšos arī otrajā un trešajā dienā.