Foto – Shutterstock

5. Greizsirdības kā tādas nav. Ir virkne jūtu un domu, kuru pamatā ir bailes 5

Pirmatnējā sieviete baidījās palikt bez vīrieša, jo tas apdraudēja viņas pastāvēšanu. Viena viņa nespēja izdzīvot. Draudi dzīvībai. Nāves bailes. Iedarbojas pašsaglabāšanās instinkts. Bija nepieciešams noturēt vīrieti par katru cenu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas
Lasīt citas ziņas

Civilizētā sabiedrībā sievietes dzīve nav apdraudēta, ja viņa paliek bez vīrieša. Bet ar vīrieti ir vieglāk, it īpaši, ja viņš sniedz materiālu atbalstu, un visus mājas darbus paveikt sievietei arī nav pa spēkam. Pateicoties instinktiem, pat tad, ja blakus ir viens no sliktākajiem vīriešiem, sieviete jūtas drošāk. Bailes no vientulības. Bailes izteikt savu viedokli. Bailes būt sliktākai par citiem. Galu galā apprec “labas meitenes”.

Sabiedrība izdomājusi lielisku instrumentu, kas dod pilnvaras kontrolēt cilvēku – laulības. Viņš ir mans, tāpēc man ir visas tiesības uz viņu. Viņam nav tiesību lūkoties uz citām sievietēm, jo es esmu viņa sieva. Cilvēka kontrole tiek veicināta un leģitimēta. Sieviete vienkārši izmanto instrumentu, kas ielikts viņas rokās.

Avots: all-psy.com

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.