Foto – Shutterstock

Virziņkāpostus jānovāc pēc sala 0

Jautājums. Vai var skābēt virziņkāpostus? Katrīna Sternču novadā.

Reklāma
Reklāma
Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
“Tas ir Ivans Vladimirovičs Putins.” Pirmo reizi publiskoti Putina slepenā dēla foto, kuru pirms 10 gadiem viņam dāvāja Kabajeva 22
VIDEO. Kamēr ērgļi prom, tikmēr pa viņu ligzdu rosās nelūgts viesis…
Lasīt citas ziņas

Var skābēt, bet to dara tikai paretam, jo ir daudz skābēšanai izveidotu balto galviņkāpostu šķirņu, piemēram, ‘Socrates F1’, ‘Ramco F1’, ‘Krautman F1’, ‘Agressor F1’, kas ir saldāki.

Uz vienu kilogramu svaigu virziņkāpostu jeb Savojas kāpostu ņem 20 g sāls un piedevas, piemēram, burkānus, dzērvenes, ķimenes pēc garšas. Skābē tāpat kā baltos galviņkāpostus. Garšīgāki, saldāki ir virziņkāposti, kas novākti pēc -7…-8 °C sala.

CITI ŠOBRĪD LASA

Virziņkāpostiem lapas ir kruzuļainas, trauslas, galviņas apaļas. Lapas no iedzeltenas līdz koši zaļai, parasti bez vaska sarmojuma. Visbiežāk lieto svaigus, īslaicīgi uzglabā. Virziņkāposti īpaši piemēroti tīteņu gatavošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.