Vīru salāti. Zemnieku saimniecības “Daniņi” recepte 1
500 g tomātu, 1 gurķis, 2 paprikas, 2 vidēji lieli sīpoli, 150 g siera, 8 olīvas, 3 cieti vārītas olas.
Salātu mērcei: 3 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes citronu sulas, ½ tējkarotes raudenes, šķipsniņa
melno piparu, šķipsniņa cukura, sāls.
Tomātu mizā iegriež krustiņus, applaucē, novelk mizu un sagriež šķēlēs. Gurķi sarīvē uz rupjās rīves. Paprikas pākstīm izņem sēklas, sagriež plānās sloksnītēs.
Sieru sagriež kubiņos, olas nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Visas salātu sastāvdaļas liek traukā, samaisa.
Sagatavo mērci, pārlej salātiem. Pasniedz lielā salātu traukā kopā ar rupjmaizi.
Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!