Foto – Aija Geida

Vīru putra 0

Lai biezputra nebūtu sausa, zilgana un negaršīga, ir mazliet jāpiepūlas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Rīgā piekauj trolejbusa šoferi, jo viņš atteicās izlaist pasažierus uz ceļa braucamās daļas 152
11 km no mājām suns atrod un drošībā nogādā divus gadus vecu bērnu, kuru visu nakti izmisīgi meklēja policija
Lasīt citas ziņas

Vispirms grūbas vairākkārt noskalo aukstā ūdenī, līdz tas no bālgana kļūst caurspīdīgs. Pēc tam putraimus mērcē aukstā ūdenī vismaz 2–4 stundas, bet vislabāk visu nakti. Ūdeni der vairākkārt nomainīt (pretējā gadījumā putra būs zilgani pelēcīga un ļoti ilgi vārāma). Pēc tam grūbas noskalo, uzlej ūdeni un uzvāra. Pirmo ūdeni nolej. Tad uzlej jaunu ūdeni un vāra, līdz mīkstas. Nokāš.

Burkānus un ķirbi notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Pannā izkausē gī sviestu vai eļļu, 30 sekundes apcep garšvielas, pievieno dārzeņus un cep aptuveni četras minūtes. Pieber izvārītas grūbas, sāli, mazos gabaliņos sagrieztu gaļu un visu apcep. Pielej saldo krējumu un pasutina 3–4 minūtes. Pikanta, sātīga un aromātiska putra, ko pasniedz pusdienās ar salātiem un karbonādi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.