Foto – Aija Geida

Vīru putra 0

Lai biezputra nebūtu sausa, zilgana un negaršīga, ir mazliet jāpiepūlas.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Vispirms grūbas vairākkārt noskalo aukstā ūdenī, līdz tas no bālgana kļūst caurspīdīgs. Pēc tam putraimus mērcē aukstā ūdenī vismaz 2–4 stundas, bet vislabāk visu nakti. Ūdeni der vairākkārt nomainīt (pretējā gadījumā putra būs zilgani pelēcīga un ļoti ilgi vārāma). Pēc tam grūbas noskalo, uzlej ūdeni un uzvāra. Pirmo ūdeni nolej. Tad uzlej jaunu ūdeni un vāra, līdz mīkstas. Nokāš.

Burkānus un ķirbi notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Pannā izkausē gī sviestu vai eļļu, 30 sekundes apcep garšvielas, pievieno dārzeņus un cep aptuveni četras minūtes. Pieber izvārītas grūbas, sāli, mazos gabaliņos sagrieztu gaļu un visu apcep. Pielej saldo krējumu un pasutina 3–4 minūtes. Pikanta, sātīga un aromātiska putra, ko pasniedz pusdienās ar salātiem un karbonādi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.