Virtuves gudrības. No saimnieces Litas vēstules 0
• Lai ievārījums nesacukurotos, tam pielej nedaudz citrona sulas.
• Lai ķīselis saglabātu svaigu ogu vai augļu aromātu un garšu, pirms tam no tiem izspiež sulu. Vāra izspiestās ogas, pievieno cukuru un kartupeļu miltus, bet sulu pielej, kad dzēriens noņemts no uguns.
• Zirņu un pupiņu pākstis, vārot uz ļoti lielas uguns, nezaudē krāsu.
• Burkānus vāra ne ilgāk par 10 minūtēm un sāli pieber tikai īsi pirms gatavības – tad tiem ir laba garša.
• Mārrutkus vieglāk sarīvēt, ja vienu nakti tos patur aukstā ūdenī.
• Lai, vārot vai sautējot brokoļus, kāti nebūtu cieti, pirms vārīšanas kātus iegriež – tievākos vienreiz, resnākos – krusteniski.
• Ja nazi pirms sīpolu griešanas apslaka ar aukstu ūdeni, asā smarža nekairina acis.
• Lai sinepes ilgāk būtu svaigas, burciņas virspusē uzliek citrona šķēlīti.
• Divi vai trīs rīsa graudiņi sāls trauciņā neļaus sālim uzsūkt mitrumu.
• Kafija ir garšīgāka, ja pirms noņemšanas no uguns tajā ieber nedaudz kakao.