Valensijas paeljas recepte 0
400 g rīsu, 800 g vistas gaļas, 600 g truša gaļas, 400 g cūku pupu, 150 g balto pupu, 250 g zaļo sviesta pupu, 100 g olīveļļas, 1 ķiploku daiviņa,1 tomāts (nomizots), 1/2 tējkarotes paprikas, safrāns, sāls.
Pagatavošana. Sadala vistu un trusi 10 daļās, apkaisa ar sāli, sakarsē olīveļļu pannā un uz lēnas uguns apcep. Pasautē. Pieliek dārzeņus un maisot cep, tad pieliek ķiploku, papriku un nomizotu, sagrieztu tomātu. Sutina. Ielej 1,2 l ūdens. Uz lēnas uguns vāra 10 minūtes, tad ieliek rīsus un safrānu, berot vienmērīgi visam pannas saturam virsū. Vāra 8 minūtes uz lielas uguns, samazina uguni un sautē uz lēnas uguns kārtējās 8 minūtes.
Labu apetīti!