Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

6. Viņu bērnības pieredze to apgrūtina 7

Bērnībā pārdzīvojot satraucošus notikumus vai apstākļus, pieaugušā vecumā var būt ļoti grūti atvērties.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm
Lasīt citas ziņas

Piemēram, ja vīrietis ir nolaidības, pamestības vai vardarbības (fiziskas, garīgas, emocionālas vai seksuālas)  upuris, atvēršanās var likt justies  apdraudētam. Un dažreiz šī briesmu sajūta var būt ārpus viņa apziņas, īpaši apglabātas vai “normalizētas” traumas gadījumā.

Tā vietā,  vīrietis jūtoties emocionāli iespiests stūrī, var vienkārši aiziet. Tomēr viņš, iespējams, pilnībā nesaprot, kāpēc viņš rīkojas šādi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr tas varētu būt tāpēc, ka bērnībā viņš tika ignorēts vai disciplinēts par jūtu paušanu. Vai arī kāds vienaudzis ir viņu izsmējis par savu jūtu paušanu. Vai arī seksuālas vardarbības gadījumā viņš varētu būt brīdināts par to nestāstīt nevienam, saņemot draudus par šausminošām sekām.

Iespējams, bērnībā viņš nav saņēmis mierinājumu no vecākie, kad tas ir bijis nepieciešams. Vai arī viņš ir pamanījis, ka kāds no vecākiem emocionāli atkāpjas, ja viņam ir “pārāk daudz”. Rezultātā viņš, iespējams, nekad nav iemācījies saņemt mierinājumu no citiem, tā vietā attīstījis izvairīgu pieķeršanās stilu, kas ļoti apgrūtina emocionālu atvēršanos.

Vai arī, ja viņš bija spiests pieaugt pārāk agri, piemēram, viņam bija jāsniedz mātei emocionāls atbalsts pēc šķiršanās vai tēva nāves, tad aizsarga loma varētu kļūt par viņa noklusējuma pozīciju visās attiecībās. Viņš  pat varētu justies neērti meklēt palīdzību pie apkārtējiem, jo ​​viņš varētu uzskatīt, ka viņa pašvērtība slēpjas tajā, ka viņš ir stiprs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.