Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

4. Viņiem nav valodas, lai izteiktu savas jūtas 7

Diemžēl daudzi vīrieši nespēj izteikt savas emocijas paši sev, nemaz nerunājot par cietiem.  Tāpēc ne vienmēr ir tā, ka viņi jūt kaunu, bet nevēlas ar to dalīties — viņi, iespējams, pat neapzinās, kā viņi jūtas. Tas ir tāpēc, ka daudziem vīriešiem trūkst “emocionālās lasītprasmes”, kas būtībā nozīmē apzināties un prast nosaukt savas dažādās sajūtas. Bet kāpēc tas tā ir?

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Lasīt citas ziņas

Parasti vīriešiem tik bieži tiek sagaidīts, ka viņi uzvelk drosmīgu seju. Pilnībā atslēdzas no savām jūtām, uzskatot tās par neērtībām vai pārāk sāpīgām, lai tās apstrādātu. Iespējams, viņi varētu atpazīt savas emocijas, tomēr viņiem nav pārāk daudz prakses.

Viņiem var būt arī grūtības identificēt, no kurienes nāk noteiktas sajūtas. Piemēram, ja viņi jūtas dusmīgi, tad kāds ir patiesais iemesls? Un pat tad, ja viņi zina, ka tas ir viņu kaitinošā priekšnieka dēļ, viņi to nevar saistīt ar paškritiskajām domām, ko rada mijiedarbība, vai ar viņu priekšnieku, kas atgādina, piemēram, par vīrieša narcistisko tēvu vai māti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc dažiem vīriešiem ir tik grūti atklāt savas jūtas, jo viņi nav attīstījuši spēju šīs jūtas nosaukt vārdā. Tā vietā viņi apglabā savas emocijas vai izpauž tās ar dusmām un agresiju. Vai bēg no tām atkarībās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.