Volodimirs Zelenskis
Volodimirs Zelenskis
Foto. Scanpix/SAMUEL CORUM / AFP

Komiķa prezidentūra un vilšanās sabiedrotajos 152

Zelenskis Ukrainā daudziem ir sācis nepatikt. Viņa atbalstītāju reitings, kas 2022. gadā pēc iebrukuma uzlēca līdz 90%, kad ukraiņi pulcējās ap valsts karogu, ir samazinājies kara noguruma, iesaukšanas, ģenerāļu maiņas nošaušanas un drūmā kaujas lauka dēļ.”Tagad cilvēki viņu uztver citādāk nekā agrāk, jo viņš ir politiķis, bijušais humorists. Viņi redz viņu kā militāro vadītāju, un cilvēki visus jokus no pagātnes atstāj pagātnē,” sacīja KMIS izpilddirektors Antons Grušeckis. Atbalsts Zeļenskim sabiedrībā ir nostabilizējusies ap 60%, kas ir “augsts rādītājs, ņemot vērā vispārējo sarežģīto situāciju” kara laikā, kas ievelkas un kam nav gala, piebilda Grušeckis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Lasīt citas ziņas

ASV Kongresa pārstāvis Maikls Makkols sacīja, ka Zelenskis kļuva par iedvesmojošu kara laika līderi. Šis process sākās, kad viņš atteicās no Rietumu evakuācijas kara sākumā, kad Krievijas karaspēks virzījās uz Kijevu.

Zelenska uzstājīgie aicinājumi palielināt Rietumu palīdzību bieži vien ir saistīti ar morālu sašutumu, ka Ukraina maksā ar asinīm, lai aizsargātu demokrātisko pasauli
CITI ŠOBRĪD LASA

no Krievijas. “Viņš 15 reizes atkārto to, kas viņam vajadzīgs, ka mums ir jādara vairāk vai jāsaskaras ar sekām,” sacīja augsta Eiropas amatpersona. Ukrainas līderis arvien vairāk ir vīlies Rietumu valstīs, norāda kāda cita Eiropas amatpersona, kura sacīja, ka viņam būtu prātīgi “rīkoties uzmanīgi”, lai izvairītos no tik ļoti nepieciešamo sabiedroto atsvešināšanas. Pats Zelenskis izvairījās no jautājumiem par to, kā viņš izņēmuma apstākļos rīkojās kā Ukrainas līderis. “Es nevaru novērtēt savu darbību, uzskatu, ka tas nav īpaši ētiski. Esmu lepns, ka esmu Ukrainas prezidents,” viņš sacīja.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska inaugurācija

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.