Par krievu eliti, neapmierinātību un bailēm 0

Turpinot par karu un Putina faktoru, žurnālists teic: ‘’Krievijā valda austrumu despotisms. Ne visi to ir apjēguši. Diemžēl šo apstākli vēl īsti nav apjēguši daži Rietumu politiķi, kuri joprojām uztver Putinu kā Eiropas formācijas politiķi, kurš runā viņu valodā, kurš domā viņu kategorijās, kuram ir aptuveni tādas pašas vērtības. Bet viņš ir pustraks diktators, austrumu tipa despots, kuram pat nedrīkst ticēt, kurš…

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
atgūt bijušo mīļoto? Astrologu padomi katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
Kurš mazais suns tu esi pēc savas zodiaka zīmes? Vērsis – mopsis, Skorpions – čivava
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests. Pasaki, ko pirmo pamanīji attēlā, un uzzini savu lielāko trumpi mīlas frontē
Lasīt citas ziņas

Atvainojiet, ir joks par cilvēku, kurš ir sava vārda saimnieks – kad grib, viņš dod vārdu, kad grib – ņem atpakaļ. Krievu elitē lēni, bet noteikti briest neapmierinātība, agri vai vēlu, bet tas novedīs pie sava veida galma apvērsuma, ka pie Putina ieradīsies viņa tuvākie līdzgaitnieki un izteiks ultimātu – vai apturi karu vai atcel visus šos likumus, kas pieņemti dažos pēdējos gados.

Atbrīvo visus politieslodzītos, atjauno normālas attiecības ar Rietumiem. Vai arī… tev ir beigas. Diemžēl es tam neticu, neticu. Es neticu, ka Putina tuvākajā lokā var atrasties tik apņēmīgi cilvēki. Nē, es ticu un pat zinu, pēc vārda zinu dažus cilvēkus, kuri joprojām ieņem augstus amatus Krievijā vai kuriem joprojām ir milzīgas finansiālās iespējas. Es zinu, ka viņi nav apmierināti, ka viņi lamā Putinu pēdējiem vārdiem, bet viņi visi dzīvo bailēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņi visi baidās no Putina drošībniekiem baidās no Putina opričņikiem. Baidās, ka kādu dienu viņiem vai nu iebaros “novičoku”, vai arī viņus nosūtīs uz tādām vietām, kā savulaik aizsūtīja Navaļniju. Vai arī vienkārši nogalinās kaut kur uz ielas, kā izrēķinājās ar Borisu Ņemcovu. Tagad var izdomāt jebkādas apsūdzības no zila gaisa, un izvirzīt jebkuram politiķim, sabiedriskam darbiniekam, uzņēmējam. Paraugieties uz pašreizējās krievu emigrācijas sastāvu.

No Krievijas izbraukuši gandrīz visi krietnie, godīgie un cēlsirdīgie cilvēki. Vispār nav skaidrs, kurš tur paliek. Ir politiķi, kuri atrodas trimdā, kuri ir spējīgi veikt propagandu, informatīvo darbu, kuru mērķauditorija ir Krievijas iedzīvotāji. Dažiem pret Putinu noskaņotajiem blogeriem un “jūtūberiem” ir miljoniem lielas auditorijas. Es teiktu, ka vairāku miljonu.

Ir vēl kāds ļoti svarīgs apstāklis. Krievijas politiskā emigrācija var nodarboties ar lobēšanu, cenšoties panākt, lai rietumvalstu valdības labāk izprot to, kas notiek Krievijā. Mudināt Rietumu politiķus veikt noteiktas darbības. Diemžēl Rietumos joprojām ir daudz politiķu… Paldies dievam, tas neattiecas uz Baltijas valstīm, Baltijas valstis par šo sapratni maksājušas ļoti augstu cenu. Tās atradās padomju okupācijā vairāk nekā piecdesmit gadus. Bet, pateicoties šai pieredzei, kas pēc tam tika nodota no paaudzes paaudzē, latvieši, lietuvieši un igauņi zina, kāda ir Krievijas cena, un saprot, kāda impēriskā okupantu mentalitāte, kāda piemīt šī brīža Krievijas vadībai.

Diemžēl Rietumos ļoti daudzi to nesaprot, un tieši tāpēc es saku, ka skaidrojošais darbs, ko Krievijas opozicionārie politiķi, kuri atrodas trimdā, var veikt… …Rietumu politiskās elites aprindās, tā ir ļoti svarīga lieta. Turklāt varu teikt, ka tas tiek darīts. Tas tiek darīts, un man ir lielas cerības, ka, piemēram, tagad ES struktūrās galvenajos amatos, starp citu, arī NATO galvenajos amatos ir jauni cilvēki, kuri daudz labāk saprot, kas ir Krievija, kā pret Krieviju jāizturas.’’

Reklāma
Reklāma

Raidījuma otrā daļa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.