Vīnogu–plūmju sausmaizītes 0
Sastāvdaļas
• 800 g vietējo vīnogu
• 800 g saldu plūmju
• 200 g Indijas riekstu
• 100 g kokosriekstu skaidiņu
• 100 g medus
Pagatavošana.
Vīnogas nomazgā un noliek nosusināties, lai nav lieka mitruma. Pēc tam nolasa no ķekara. Blenderī saliek vīnogas, pārlej medu un kuļ, līdz visi kauliņi sakūlušies viendabīgā masā. Ielej bļodā. Plūmēm izņem kauliņus un arī sasmalcina blenderī, pievieno vīnogu masai. Indijas riekstus samaļ sausā blenderī, līdz iegūts smalks malums. Riekstus un kokosriekstu skaidiņas pievieno ogu–augļu masai un rūpīgi izmaisa. Liek kaltēšanas kastē uz cepampapīra 8–10 mm biezā kārtā un kaltē 45–46 grādos aptuveni diennakti.