Vinegrets “Rubika kubs” 0
Sastāvdaļas:
* bietes
* burkāni
* kartupeļi
* marinēti dārzeņi
Mērcei:
* 100 ml olīveļļas
* burciņa konservēto zirnīšu
* citrona sula
* ķiploki, dilles, pētersīļi
Kā gatavot?
Nepieciešami dārzeņi dažādās krāsās, turklāt gatavošanas procesā svarīgi saglabāt katra krāsu. Tāpēc katru jāgatavo atsevišķi. Vāra kartupeļus, sutina burkānus burkānus un bietes atsevišķos traukos.
Sablenderē citrona sulu ar eļļu, sāli, ķiplokiem un zaļumiem.
Dārzeņus pēc vārīšanas atdzesē, sagriež nelielos, vienādos 1,5 cm kubiņos. Katru dārzeņu veidu liec atsevišķos trauciņos, aplej ar olīveļļu, lai nesalīp.
Īpaši izvēlīgi jāizvēlas marinētie gurķi – lai tie ir pietiekami elastīgi, piemēroti kvadrātiņu formas izveidei.
No kvadrātiņiem “būvē” 4 x4 cm lielu krāsainu kubu.
Atvieglojot uzdevumu, var kuba vidu aizpildīt ar kādu citu masu, piemēram, zaļajiem zirnīšiem, un tikai ārpusi rūpīgi veidot krāsainu.
Lai kubs spīdētu, to pārlej ar olīveļļu. Blakus lej mērci.
Šeit var skatīties arī video recepti (krieviski).