Foto – Aija Geida

Viltotie kaperi 0

Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
Septiņi saldēti dārzeņi, kas jāiekļauj uzturā, lai uzlabotu holesterīna līmeni
Veselam
Veicina svara pieaugumu: 7 produkti, no kuriem jāatsakās jau tagad, ja vēlies notievēt līdz vasarai
VIDEO. Kaimiņi atklāj patiesību: “Vectēvs atbrauca no darba ap pusdiviem dienā un atrada māti un vecmāti piedzērušās guļam, bet puisēna nebija…” 10
Lasīt citas ziņas

Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.

Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85 °C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.