Publicitātes foto

Vilto arī īpaši dārgas un ekskluzīvas somiņas 8


Teju katras modes dāmas sapnis ir zīmola “Hermès” soma “Birkin”, kuras vidējā cena sākas no 5000 eiro un var sasniegt vairāk nekā simts tūkstošus par īpaši retiem eksemplāriem. Taču, pat ja pircējai ir šādi līdzekļi, viņa nevar doties uz veikalu vai pasūtīt somiņu internetā. Modes namam ir stingra politika, ka potenciālajiem pircējiem ir jānopelna privilēģija būt par “Birkin” īpašnieku un jāgaida rindā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 66
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Nav brīnums, ka turīgie pircēji nevēlas gaidīt un cenšas šo sistēmu apiet. To izmanto viltojumu pārdēvēji. 2010. gadā Francijā tika notiesāti desmit kāda noziedzīga grupējuma dalībnieki, kuri pārdeva viltotās “Birkin” somas tūristiem no Honkongas un Japānas. Tika lēsts, ka viņi nopelnīja 2,3 miljonus ASV dolāru (vairāk nekā divus miljonus eiro). Viņi prasīja no 23 000 (21 000 eiro) līdz 35 000 ASV dolāru (32 000 eiro) par vienu somu.

Viltojumi tika izgatavoti, izmantojot rāvējslēdzējus un citas detaļas, kas bija nelegāli iegūtas no “Hermès” darbnīcām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iepirkšanās platformās viltojumu tirdzniecība ir plaši izplatīta, ko mēģina apkarot, tostarp ar mākslīga intelekta rīkiem. Proti, mākslīgo intelektu uztrenē, lai tas prastu atšķirt logotipu un citas viltojuma pazīmes. Lielās platformas, piemēram, “eBay”, veic arī fiziskas preču pārbaudes.

Latvijā vietējās platformas arī mēdz izmantot viltojumu tālākpārdošanai. Vienā no tādām vietnēm tiek piedāvāta opcija norādīt, ka prece nav oriģināls jeb ir “replika”, kas būtība nozīmē, ka tas ir īstas preces viltojums. Pircējiem arī pašiem ir jāveic priekšizpēte, lai atpazītu, vai piedāvātā prece ir viltojums vai ne, jo ne visos gadījumos tas pārdošanas platformās tiek skaidri norādīts.

Par to, kā atpazīt viltojumus un kā rīkoties gadījumos, kad tāds ir iegādāts, informācija atrodama vietnē www.viltotarealitate.lv

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.