No kreisās –  “Food Union” Piena iepirkumu departamenta attīstības speciālists Mārtiņš Strazdiņš-Stradiņš,,
“LIS Latgale”  vadītājas Valentīna Sarkane un Jevdokija Šļifka, ” Food Union” padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke,
No kreisās – “Food Union” Piena iepirkumu departamenta attīstības speciālists Mārtiņš Strazdiņš-Stradiņš,, “LIS Latgale” vadītājas Valentīna Sarkane un Jevdokija Šļifka, ” Food Union” padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke,
No kreisās – “Food Union” Piena iepirkumu departamenta attīstības speciālists Mārtiņš Strazdiņš-Stradiņš,, “LIS Latgale” vadītājas Valentīna Sarkane un Jevdokija Šļifka, ” Food Union” padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke,

Viļānieši saņem atzinību no “Food Union” par drosmi būvēt jaunu fermukrīzes laikos 0

Piena pārstrādes koncerna “Food Union” pārstāvji šonedēļ apmeklēja “Lopkopības izmēģinājumu staciju Latgale” Viļānu novadā, Radopolē, lai piešķirtu “Goda piensaimnieka” atzinību tās vadītājām Jevdokijai Šļifkai un Valentīnai Sarkanei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Goda atzinība tika pasniegta par radikālu pārmaiņu idejām un drosmīgu lēmumu ieguldīt saimniecības attīstībā 2016.gada nogalē – piena tirgus krīzes kulminācijā, rezultātā palielinot svaigpiena ražošanas apjomus par 30% un uzlabojot piena kvalitāti. 

“Ar unikālu atzinību vēlējāmies godināt saimniecību, kas pateicoties savam drosmīgam lēmumam – būvēt jaunu fermu piena tirgus krīzes kulminācijas laikā, ļauj mums sajust lieliskus rezultātus. Šie rezultāti ir pārsteidzoši – mērķis projekta sākumā bija palielināt ražošanas apjomus par 10%, bet šobrīd no saimniecības saņem par 30% vairāk svaigpiena nekā pērn. “LIS Latgale” sniedz ne tikai augstvērtīgu pienu patērētājiem un ievērojamu pienesumu nozarei, bet arī nozīmīgu devumu valstij, nodrošinot stabilas darbavietas reģionā, kā arī ražojot un pārstrādājot vietējo pienu tepat Latvijā,“ norādīja “Food Union” padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt “LIS Latgale” vadītāja Valentīna Sarkane atzina, ka jaunā ferma ekspluatācijā nodota pagājušā gada novembrī, bet jau decembrī varēja just, ka dzīvnieku komforta līmenis ir uzlabojies, līdz ar ko palielinājās arī piena izslaukums.

“Ja pagājušā gada izslaukums bija 8110 kilogrami, šogad tas būs vismaz par vienu tonnu lielāks, tādā veidā palielinot izslaukumu par 12,3%. Tā kā audzis piena daudzums un tā kvalitāte, pārsvarā visu pienu nododam pārstrādei. Plānojam nākamo soli, lai veicinātu dzīvnieku komforta līmeni un saimniecības attīstību arī nākamajos gados,” sacīja Sarkane.

Šobrīd Radopolē ir noslēdzies jaunās fermas būvniecības pirmais posms, kas izmaksāja 2,26 miljonus eiro. Savukārt noslēdzoties otrajam posmam, izbūvējot papildu kūti, ceļus, laukumus un skābbarības bedres, projekta kopējās izmaksas būs 3,3 miljoni eiro.

Projekta realizācija tapa pateicoties Lauku atbalsta dienesta finansējumam no Eiropas fondiem viena miljona eiro vērtībā un atlikušās summas aizņēmumam no AS “Swedbank“. Investīcijas plānots atpelnīt desmit gadu laikā.

“Food Union” grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā-“Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.

“Food Union” grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 247 miljonus eiro. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā. 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.