Kafijai ir jābūt gan smaržai, gan garšai, gan krāsai! No kilograma cigoriņu pēc izkaltēšanas paliek pāri tikai 150 grami, no burkāniem vēl mazāk – 70 grami. Gadā Jolanta Kovnacka savā kafijas fabrikā pārstrādā 7 – 9 tonnas cigoriņu.
Kafijai ir jābūt gan smaržai, gan garšai, gan krāsai! No kilograma cigoriņu pēc izkaltēšanas paliek pāri tikai 150 grami, no burkāniem vēl mazāk – 70 grami. Gadā Jolanta Kovnacka savā kafijas fabrikā pārstrādā 7 – 9 tonnas cigoriņu.
Foto – Gundega Skagale

Vietējā tirgus produkts 0

Jolanta gribēja ar savu produkciju iekļūt Vācijas tirgū, kur arī ir cigoriņu kafijas dzeršanas tradīcijas, taču tas nav izdevies. Vācieši labprātāk savu produkciju sūtītu pie mums. Nelielos apjomos cigoriņu kafija tiek realizēta Lietuvā, Igaunijā interese par šo dzērienu bijusi minimāla. Slow food ietvaros Jolanta viesojās arī Itālijā, viņi pagaršoja un prasīja – bet vai tu zini, kas ir īsta itāļu kafija?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

SIA “RA-5” produkcija pieejama “Rimi” lielveikalos “Klēts” nodaļā, arī “Sky”, “Stockmann”. “Ar “Rimi” un “Maximu” es nevaru sastrādāties, jo nespēju nodrošināt tik lielus apjomus, kā viņiem vajag. Mazie veikaliņi paši mani atrod. Tagad ir brīnišķīga iespēja kafiju līdz klientam nosūtīt ar pasta automātiem. Vairs nav jābrauc pašai ne uz Liepāju, ne Ventspili. Tas ļoti atvieglo dzīvi”, stāsta Jolanta. Daudzi klienti ceļu uz ražotni Elkšņos mēro arī paši.

Vienā kafijas iepakojumā ir 200 grami, ar ko pietiek piecu litru dzēriena pagatavošanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.