Pupiņu – fenheļa zupa 0
1 sīpols,
1 fenheļa sakne,
150 g pupiņu,
3 tomāti,
1,5 litri vistas buljona,
1 ēdamkarote olīveļļas,
1 tējkarote timiāna,
¼ tējkarotes maltu melno piparu,
1 lauru lapa,
100 grami saldētu (vai svaigu) spinātu.
Uz nakti ieliek mērcēties pupiņas. Novāra vistas buljonu. Pannā ar augstām malām uzkarsē olīveļļu un apcep strēmelēs sagrieztu fenheli un sīpolu. Kad tie nedaudz apcepušies, pievieno vistas buljonu, pa nakti izmērcētās pupiņas, piparus, sāli un lauru lapu. Uzliek vāku un sutina aptuveni pusstundu. Tad pievieno tomātus, saldētos spinātus un timiānu, uzvāra un pasutina 5 – 6 minūtes. Ja pievieno svaigus spinātus, tos liek vien pāris minūtes pirms vārīšanas beigām. Var zupai pievienot sagrieztus vistas gabaliņus, kas palikuši no buljona vārīšanas. Pasniedz ar krējumu.