Kraukšķīga pica ar fenheli 0
1 purava kāts,
1 fenheļa sakne,
100 g Parmezāna siera,
5 ēdamkarotes olīveļļas,
500 g rauga mīklas,
½ tējkarotes maltu melno piparu,
½ tējkarotes sāls.
Purava kātu nomazgā un sagriež plānās ripiņās. Arī fenheļa sakni pārgriež uz pusēm un sagriež smalkās strēmelēs, lai sanāk pusgredzeni. Bļodā saliek sagriezto puravu un fenheļa sakni, pievieno sarīvētu Parmezāna sieru, olīveļļu, sāli un maltus melnos piparus, samaisa.
No mīklas izrullē divus apļus 30 – 35 cm diametrā, uzliek fenheļa maisījumu un cep 180 grādos aptuveni 20 – 25 minūtes, kamēr mīkla izcepusies un fenhelis palicis zeltīti brūns. Vienkārša pica, kurā fenhelis izpaužas visā pilnībā – tā kā tas ir ļoti aromātisks dārzenis, kopā ar Parmezāna sieru veidojas pilnīga garšas buķete.