© PhotoSG – Fotolia.com

Īpatnējais dārzenis – fenhelis. Trīs receptes, kā to pagatavot 0

Aromātisks un gards dārzenis

Foto – Aija Geida
Reklāma
Reklāma

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Ko darīt ar fenheļiem? Šogad padevusies varena to raža! 
Maruta Raudziņa

Fenhelis ir aromātisks un gards dārzenis, kura pagatavošanai nevajag daudz piedevu, tas vislabāk garšo viens kopā ar zivi vai nedaudz dārzeņiem. Fehnelis ir dārzenis – vienpatnis, jo pats par sevi ir ar specifisku, dillēm un anīsam līdzīgu smaržu un garšu, tāpēc ar to labi sader vien daži produkti – siers, apelsīni, puravs, ķiploki un sīpoli, kartupeļi, zivs. Ja fenheli sajauc lielā mikslī ar gaļas produktiem, daudziem dažādiem dārzeņiem vai griķiem, fenheļa garša disharmonē, un ēdiens nav baudāms.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šī dārzeņa sakni var izmantot sautējumos, zupās, sacepumos kopā ar sieru, salātos. Fenheļa sakni var sagriezt lielākos gabalos, apslacīt ar olīveļļu, pievienot sāli un piparus un izcept cepeškrāsnī. Ideāla piedeva grilētai vai krāsnī ceptai zivij!

Fenheļa lapiņas izmato kā garšaugu vai dekorēšanai, savukārt fenheļa sēklas labi uzlabo gremošanu un novērš nepatīkamu smaku mutē – pietiek pirms ēšanas sakošļāt piecas fenheļa sēkliņas, lai varētu aizmirst par vēdergraizēm un sastrēgumiem gremošanas traktā! Piedāvājam dažas variācijas, kā izmantot fenheli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.