Viltīgā maltās gaļas mērce 4
Linda Tunte

Foto: FreePik

Kāpēc viltīgā? Jo tā ļauj apmānīt izvēlīgus bērnus. Daudzi vecāki sūdzas, ka bērni bieži atsakās no dārzeņiem, tāpēc vecākiem nākas pielietot viltības. Šajā gadījumā viltība ir arī patiesi garšīga.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kad maltā gaļa irdeni apcepta uz pannas, sagatavojiet dārzeņus. Es izmantoju tomātus bez mizām, sīpolu, ķiploku, reizēm arī cukini vai kabaci un/vai papriku, bet šeit ir iespējamas variācijas.

Visus dārzeņus nomizoju, sagriežu vidējos gabalos un sablendēju kārtīgi, lai nepaliek redzams nekas, kas bērnu acīs mani varētu nodot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz apceptās maltās gaļas leju sablendēto dārzeņu masu, droši pievienoju garšvielas, ja nepieciešams, arī ūdeni, kā arī tomātu pastu, kas ēdienam piešķirs tik svarīgo kečupa krāsu.

Visu sautēju uz pannas, līdz garšas savienojas. Ik pa laikam nogaršoju un pievienoju to, kas šķietami pietrūkst. Miltus vai citus biezinātājus nepievienoju.

Pasniedzu kopā ar makaroniem, pērļu grūbām rīsiem vai griķiem, kā arī salātiem, sakot bērniem, ka tā ir kečupa mērce.

Lai izdodas un noder!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.