Kāpēc viltīgā? Jo tā ļauj apmānīt izvēlīgus bērnus. Daudzi vecāki sūdzas, ka bērni bieži atsakās no dārzeņiem, tāpēc vecākiem nākas pielietot viltības. Šajā gadījumā viltība ir arī patiesi garšīga.
Kad maltā gaļa irdeni apcepta uz pannas, sagatavojiet dārzeņus. Es izmantoju tomātus bez mizām, sīpolu, ķiploku, reizēm arī cukini vai kabaci un/vai papriku, bet šeit ir iespējamas variācijas.
Visus dārzeņus nomizoju, sagriežu vidējos gabalos un sablendēju kārtīgi, lai nepaliek redzams nekas, kas bērnu acīs mani varētu nodot.
Uz apceptās maltās gaļas leju sablendēto dārzeņu masu, droši pievienoju garšvielas, ja nepieciešams, arī ūdeni, kā arī tomātu pastu, kas ēdienam piešķirs tik svarīgo kečupa krāsu.
Visu sautēju uz pannas, līdz garšas savienojas. Ik pa laikam nogaršoju un pievienoju to, kas šķietami pietrūkst. Miltus vai citus biezinātājus nepievienoju.
Pasniedzu kopā ar makaroniem, pērļu grūbām rīsiem vai griķiem, kā arī salātiem, sakot bērniem, ka tā ir kečupa mērce.
Lai izdodas un noder!