Vienkāršs paņēmiens, kā panākt, lai maltās gaļas mērcīte būtu bez lieliem kunkuļiem. Noslēpums ir ūdenī 4
Linda Tunte

Foto: FreePik

Maltās gaļas mērce, visticamāk, ir ēdiens, kas reizi pa reizei tiek gatavots katrā latvieša virtuvē, vai ne? Katram ir savi mazie noslēpumi, kā to pagatavot visgaršīgāko. Arī man.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kad bērni skolā ēd maltās gaļas mērci, viņi to sauc par kotlešu mērci, jo tajā esot lieli gaļas gabali (salipusi maltā gaļa). Mūsmājās par labāko tiek uzskatīta mērce bez šādiem kunkuļiem – irdena apcepta gaļiņa krēmīgā mērcē. Un pavisam nejauši atklāju knifu, kā tādu pagatavot pavisam elementāri.

Noslēpums ir ūdenī. Liekot uz pannas malto gaļu uzreiz (!) tai uzlejiet ūdeni tik daudz, lai tiktu nosegta gaļa. Sāciet karsēt pannu. Kārtīgi izmaisiet uz pannas uzlikto gaļu kopā ar ūdeni. Pēc tam ļaujiet ūdenim iztvaikot, gaļai sautējoties. Ik pa laikam apmaisiet.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad ūdens iztvaikos, uz pannas paliks irdena maltās gaļas masa, ko apcepiet, pievienojiet visas sev tīkamākās garšvielas un tālāk jau veidojiet mērci kā ierasts, pievienojot pienu vai ūdeni/krējumu, garšvielas un biezinātāju (es gan to nepievienoju, man pietiek ar to, ko paveic krējums).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.