Vienkārši pagatavojamās citronu kūkas 0
Sastāvdaļas
Mīklai:
225 g sviests istabas temperatūrā
1/2 gl. cukurs
2 gl. milti
1/8 tējk. sāls
Citronu pildījumam:
6 lielas olas
1 gl. milti
2+1/2 gl. cukurs
1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņa (3-4 citroni)
2/3gl. svaigi spiesta citronu sula
pūdercukurs dekoram
Pagatavošana
Uzkarsēt krāsni līdz 180*С. Formu 23*33 cm izklāt ar cepamo papīru tā, lai papīrs būtu aylokāms pāri formas malām. Iesmērēt papīru ar sviestu.
Miltus izsijāt ar sāli. Sviestu uzputot ar cukuru līdz masa kļūst balta. Turpinot putot pamazām pievienot miltus, kamēr veidojas drupačas. Visu savākt, veidojot bumbu. Mīklu izrullēt, ieklāt formā un novietot ledusskapī un 30 min. Cept cepeškrāsnī 15-20 min. Izņemt no krāsns un atdzesēt 10 min.
Pildījumam: olas uzputot ar citronu sulu un citrona miziņu.
Miltus sajaukt ar cukuru un pievienot olu masai. Visu sajaukt līdz masa kļūst viendabīga. Ieliet citronu masu formā uz atdzesētās pamatnes. Cept cepeškrāsnī vēl 30-35 min.
Gatavo kūku pilnībā atdzesēt un tikai tad sagriezt! Pasniedzot pārkaisīt ar pūdercukuru.
Recepti piedāvā