Vienkāršas, bet ļoti garšīgas: vistas gaļas kotletītes ar kāpostiem 17
Autors: “Praktiski.lv”
Dažkārt receptēm nav jābūt sarežģītām, lai ēdiens būtu tik gards, ka paliek atmiņā un “zelta recepšu” grāmatā. Šīs vistas gaļas kotletes ir vienas no šādiem ēdieniem – reiz uztaisītas, nekad nepazūd no šī “mīļāko ēdienu” saraksta!
Sastāvdaļas:
- Malta vistas gaļa – 750 grami
- Svaigs kāposts – 250 grami
- Viena ola
- Sausais ķiploku pulveris – 1/2 tējkarote
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Kāpostu vislabāk samalt gaļas mašīnā vai ļoti smalki sarīvēt. Tad to sajauc ar maltās gaļas masu, pievieno olu, ķiploku pulveri, sāli, piparus un visu kārtīgi sajauc.
Ar mitrām rokām samīca kotlešu formā un liek cepties uz sakarsētas pannas augu eļļā cepties.
Cep no abām pusēm – vidēji 7 minūtes katru pusi, līdz abas puses ir brūnas un ar kraukšķīgu garoziņu.
Pasniedz ar piedevām: rīsiem, kartupeļiem, griķiem, kartupeļu biezeni un pēc izvēles – ar salātiem.
Labu apetīti!