Foto: Shutterstock

Vienkāršā ābolkūka: draudzīga figūrai, viens un divi – gatava! 2

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Kam gan negaršo ābolkūkas, bet dažkārt ir slinkums tās pagatavot. Šī ābolkūka ir kā radīta sliņķiem un tiem, kas skaita līdzi tam, ko apēd un ēd veselīgi.

Vienkāršā ābolkūka

Foto: FreePik


Sastāvdaļas:

Pamatnei:

• 2 olas

• 100 g grieķu beztauku jogurta

• 60 g pilngraudu auzu miltu

• 1 ēdamkarote kanēļa

• 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas

CITI ŠOBRĪD LASA

• 1 ēdamkarote medus vai 3 pilieni šķidrās stēvijas

• pustējkrote vaniļas ekstrakta

Pildījumam:

• 3 āboli, sagriezti daiviņās

• ēdamkarote malta kanēļa

Pagatavošana:

Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, grieķu jogurtu, kanēli, saldinātāju un vaniļas ekstraktu. Pakāpeniski iejauc miltus. Visu maisa tik ilgi, līdz izveidojusies viendabīga masa. Iegūto masu lej viegli ietaukotā kūkas veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs. Pa virsu izkārto ābolu daiviņas, pārkaisa kanēli. Cep cepeškrāsnī 160 grādos 40 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.

Grieķu jogurta vietā var izmantot jebkuru citu liesu jogurtu. Arī kokosriekstu eļļu var aizstāt ar citu augu eļļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.