Vienkāršā ābolkūka: draudzīga figūrai, viens un divi – gatava! 2
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Kam gan negaršo ābolkūkas, bet dažkārt ir slinkums tās pagatavot. Šī ābolkūka ir kā radīta sliņķiem un tiem, kas skaita līdzi tam, ko apēd un ēd veselīgi.
Vienkāršā ābolkūka
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
• 2 olas
• 100 g grieķu beztauku jogurta
• 60 g pilngraudu auzu miltu
• 1 ēdamkarote kanēļa
• 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
• 1 ēdamkarote medus vai 3 pilieni šķidrās stēvijas
• pustējkrote vaniļas ekstrakta
Pildījumam:
• 3 āboli, sagriezti daiviņās
• ēdamkarote malta kanēļa
Pagatavošana:
Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, grieķu jogurtu, kanēli, saldinātāju un vaniļas ekstraktu. Pakāpeniski iejauc miltus. Visu maisa tik ilgi, līdz izveidojusies viendabīga masa. Iegūto masu lej viegli ietaukotā kūkas veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs. Pa virsu izkārto ābolu daiviņas, pārkaisa kanēli. Cep cepeškrāsnī 160 grādos 40 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.
Grieķu jogurta vietā var izmantot jebkuru citu liesu jogurtu. Arī kokosriekstu eļļu var aizstāt ar citu augu eļļu.