Foto. Scanpix/LETA

Kā ikvienam tiek piešķirta dzīvesvieta Somijā 37

Tādas NVO kā “Y-Fonds” nodrošina mājokli cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams. Viņi paši rūpējas par celtniecību, pērk dzīvokļus privātmāju tirgū un atjauno esošos dzīvokļus. Dzīvokļos ir viena līdz divas istabas. Papildus tam bijušās avārijas patversmes ir pārveidotas par dzīvokļiem, lai piedāvātu ilgtermiņa mājokli. “Visiem bija skaidrs, ka vecā sistēma nedarbojas; mums bija vajadzīgas radikālas pārmaiņas,” saka Juha Kākinens, Y-Foundation direktors.

Reklāma
Reklāma
10 iedarbīgākie pārtikas produkti, kas pasargā no vēža
5 zodiaka zīmes, ar kurām nevajag konfliktēt: jūsu izredzes uzvarēt strīdā ir nulle
“Pusgada laikā es te iemācīšoties runāt un rakstīt krieviski” – Olga atklāj vairākas darba intervijās piedzīvotas epizodes 13
Lasīt citas ziņas

Bezpajumtnieki pārvēršas par īrniekiem ar īres līgumu. Viņiem ir jāmaksā arī īres un ekspluatācijas izmaksas. Sociālie darbinieki, kuriem ir biroji dzīvojamās ēkās, palīdz ar finansiāliem jautājumiem, piemēram, sociālo pabalstu pieteikumiem.

NVO no valsts saņem kredītus ar atlaidēm mājokļa iegādei. Turklāt sociālajiem darbiniekiem, kas rūpējas par bezpajumtniekiem un topošajiem īrniekiem, maksā valsts. Somija atbalsta NVO, kad tā pērk dzīvokļus privāto mājokļu tirgū. Y-Fonds saņem arī regulārus aizdevumus no bankām. Nomas ienākumus NVO vēlāk izmanto kredītu atmaksai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.