Teļa gaļas kotletes 29

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas

500 g teļa gaļas mīkstuma, 3–4 šķēles nobriedušas baltmaizes, 1 glāze saldā krējuma vai piena, 3 olas, 2 ēdamkarotes sviesta, ½ glāzes rīvmaizes, sāls, svaigi malti melnie pipari, sasmalcināti zaļumi

Panēšanai:

3 olas, ½ glāzes rīvmaizes

Gatavošana

• Teļa gaļu sagriež gabalos un samaļ. Maltajai gaļai pievieno saldajā krējumā vai pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi, viegli sakultas olas, piparus, sāli un visu sajauc. Kotlešu masu vēl 2 reizes izmaļ. Pievieno maizei (iepriekš nospiež lieko ūdeni) saldo krējumu, izkausētu sviestu un visu rūpīgi samīca viendabīgā masā.

• No gaļas masas veido ovālas kotletes, katru iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē un cep sakarsētā sviestā 8–10 minūtes.

• Teļa gaļas kotletes pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, vārītiem griķiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Var pievienot mērci.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.