
Teļa gaļas kotletes 29
Sastāvdaļas
500 g teļa gaļas mīkstuma, 3–4 šķēles nobriedušas baltmaizes, 1 glāze saldā krējuma vai piena, 3 olas, 2 ēdamkarotes sviesta, ½ glāzes rīvmaizes, sāls, svaigi malti melnie pipari, sasmalcināti zaļumi
Panēšanai:
3 olas, ½ glāzes rīvmaizes
Gatavošana
• Teļa gaļu sagriež gabalos un samaļ. Maltajai gaļai pievieno saldajā krējumā vai pienā izmērcētu un nospiestu baltmaizi, viegli sakultas olas, piparus, sāli un visu sajauc. Kotlešu masu vēl 2 reizes izmaļ. Pievieno maizei (iepriekš nospiež lieko ūdeni) saldo krējumu, izkausētu sviestu un visu rūpīgi samīca viendabīgā masā.
• No gaļas masas veido ovālas kotletes, katru iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē un cep sakarsētā sviestā 8–10 minūtes.
• Teļa gaļas kotletes pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, vārītiem griķiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Var pievienot mērci.