Viegli un maigi brokoļu salāti ar šķiņķi 0
Sastāvdaļas – 400 g brokoļu, 300 g šķiņķa, 3 ēdamkarotes augu eļļas, tējkarote 6% etiķa, 2 ķiploka daiviņas, sāls un pipari.
Pagatavošana.
Brokoļus liek verdošā, viegli sālītā ūdenī un vāra 7–8 minūtes. Pēc tam brokoļus atdzesē un sadala pa kātiņiem.
Šķiņķi sagriež salmiņos.
Gatavo uzlējumu. Bļodiņā ielej eļļu un etiķi, samaisa. Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas. Uzkaisa sāli un piparus, visu samaisa.
Bļodā samaisa brokoļus ar šķiņķi, pārlej ar uzlējumu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
Labu apetīti!