Viegli un ātri pagatavojami pīrādziņi ar āboliem: omītes recepte! 3
Gatavojot pēc šīs omītes receptes, izdodas ļoti gardi pīrādziņi ar āboliem vai citiem augļiem. Piemēram, ja jūs nevēlaties tos pildīt ar āboliem, izvēlēties citus augļus, piemēram, bumbierus, persikus vai aprikozes.
Ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
Silts ūdens – pusglāze
Sāls – viena šķipsna
Cukurs – 6-7 ēdamkarotes (2 karotes – mīklai, pārējais – pārkaisīšanai)
Sausais raugs – 0,5 tējkarotes
Milti – 2-2,5 glāzes
Āboli vai citi augļi pildījumam
Pagatavošana:
Sagatavojiet sastāvdaļas. Bļodā ielejiet siltu ūdeni, pievienojiet sāli, cukuru un sauso raugu. Pieberiet miltus. Samīciet mīklu. Pārklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un nolieciet mīklu uz stundu “atpūsties” kādā siltā vietā.
Pēc stundas, kad mīkla ir gatava, izņemiet to no bļodas un uz silikona paklājiņa (vai cita nelīpoša) izrullējiet. Masai jābūt aptuveni 1 cm biezai, ne vairāk! Pēc tam izrullēto mīklu sagrieziet trijstūros.
Sagatavojiet augļus, ko liksiet pīrādziņos. Ja izmantosiet ābolus, nomazgājiet tos, nomizojiet un sagrieziet šķēlītēs vai mazākos gabaliņos (pēc gaumes).
Uz katra trijstūra uzlieciet ābola šķēlīti (vai citu augli pēc izvēles) un uzberiet cukuru. Aiztaisiet ciet mīklu kā ruleti. Lieciet uz cepamās pannas (vēlams uzklāt cepampapīru, lai nepiedeg) un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem. Cepiet 25 līdz 30 minūtes.
Kad pīrādziņi kļūst zeltaini brūni, tie ir gatavi ēšanai. Pārkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet gardēžiem. Labu apetīti!