Viegli brokastu ēdieni, ar ko palutināt savu sievieti arī pēc svētkiem 0
Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu brokastu receptes, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!
Pilngraudu maizītes ar lasi, avokado un olu
Gatavošanas laiks -15 minūtes.
Sastāvdaļas (4 maizītēm)
4 pilngraudu maizes šķēles
200 g svaigas laša vai foreles filejas
1 liels nogatavināts avokado
8 vārītas paipalu olas (vai 2 vistu olas)
1 plānās šķēlēs sagriezts gurķis
Zaļumi pasniegšanai (redīsu, zirņu vai citu augu dīgsti)
sāls, melnie pipari
Pagatavošana
Sagrieziet plānās šķēlītēs zivi. Notīriet un ar dakšiņu samīciet avokado, lai veidojaskrēmīgs “avokado sviests” (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievienojiet avokado masai nedaudz sāls. Uzsmērējiet to uz maizītēm, lieciet virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas, vārītas olas.Pārkaisiet ar garšvielām, rotājiet ar zaļumiem un pasniedziet!
Čia un jogurta pudiņš ar ogām
Gatavošanas laiks – 10 minūtes. (+laiks čia sēklu uzbriedināšanai).
Sastāvdaļas (4 personām)
400 g grieķu jogurta bez piedevām
200 g mandeļu, auzu vai kokosriekstu piena (var izmantot arī govs pienu)
50 g čia sēklu
30 g medus
dažādas ogas rotāšanai
Pagatavošana
Sajauciet pienu ar jogurtu un medu. Maisījumam pievienojiet čia sēklas, samaisiet ar karoti. Lieciet visu ledusskapī vismaz uz 2 stundām (labāk uz nakti), lai sēklas kārtīgi uzbriest.
Ja vēlaties, lai pudiņam ir šķidrāka konsistence, pirms pasniegšanas tam piejauciet vēl nedaudz jogurta vai piena. Pasniedziet, rotājot ar ogām!