Foto-Shutterstock

Viegla veģetāra dārzeņu zupiņa ar rīsiem 0

Sastāvdaļas – 2 tomāti, 1 bulgāru pipars, 2,5–3 ēdamkarotes rīsu, vidējs sīpols, 1,5 litri ūdens vai dārzeņu buljona, pētersīļi, 1–2 ēdamkarotes augu vai olīveļļas, 0,5 tējkarotes maltas paprikas, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolu notīra un smalki sagriež.
Tomātus nomazgā, uz minūti iemērc verdošā ūdenī un pēc tam novelk miziņu. Tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Piparu nomazgā, izgriež sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
Pētersīļus nomazgā, nosusina un smalki sagriež.
Katliņā uzkarsē eļļu un 2–3 minūtes apcep sīpolus, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno pētersīļus un tomātus, pacep vēl 2 minūtes.
Pievieno piparu, samaisa un cep 1 minūti.
Katliņā pielej karstu ūdeni vai dārzeņu buljonu, uzvāra un pievieno labi noskalotus rīsus. Visu samaisa.
Katliņam uzliek vāku un no uzvārīšanās brīža zupu vāra apmēram 13–15 minūtes, ik pa laikam to apmaisot.
Zupai pievieno paprikas pulveri, sāli, piparus. Visu samaisa, noņem katliņu no uguns un zem vāciņa ļauj zupai pastāvēt vēl 10 – 15 minūtes.
Pasniedzot var uzkaisīt sasmalcinātus pētersīļus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.