Vieglā sarkanā samta kūka 0
Sastāvdaļas
130 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sodas
1 ēdamk. kakao pulvera
80 g medus
50 g biešu sulas
130 g paniņu
1 ola
45 g rapšu eļļas
360 g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena krēmsieru)
80 ml saldā krējuma
2 ēdamk. pūdercukura
2 ēdamk. biešu sulas
svaigas avenes rotāšanai
Pagatavošana.
1) Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
2) Ietaukojiet cepamo formu 18–22 cm diametrā.
3) Lielā bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.
4) Atsevišķā traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet eļļas maisījumam.
5) Masai pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
6) Lejiet mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas
7) Atdzesējiet un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.
8) Gatavojot krēmu – saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).
9) Uzsmērējiet uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet kūkas virspusi un malas.
10) Lieciet kūku ledusskapī vismaz uz 8–10 stundām, labāk uz nakti.
11) Pirms pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un baudiet!
Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI