Publicitātes foto

Vieglā sarkanā samta kūka 0

Sastāvdaļas
130 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sodas
1 ēdamk. kakao pulvera
80 g medus
50 g biešu sulas
130 g paniņu
1 ola
45 g rapšu eļļas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

360 g krēmsiera ar samazinātu tauku saturu (var lietot pilnpiena krēmsieru)
80 ml saldā krējuma
2 ēdamk. pūdercukura
2 ēdamk. biešu sulas

svaigas avenes rotāšanai

Pagatavošana.
1) Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
2) Ietaukojiet cepamo formu 18–22 cm diametrā.
3) Lielā bļodā sajauciet eļļu, olu un medu. Pievienojiet sodu, samaisiet.
4) Atsevišķā traukā samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievienojiet eļļas maisījumam.
5) Masai pievienojiet biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
6) Lejiet mīklu cepamajā formā un cepiet ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas
7) Atdzesējiet un gareniski pārgrieziet biskvītu uz divām daļām.
8) Gatavojot krēmu – saputojiet krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievienojiet biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).
9) Uzsmērējiet uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad lieciet tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērējiet kūkas virspusi un malas.
10) Lieciet kūku ledusskapī vismaz uz 8–10 stundām, labāk uz nakti.
11) Pirms pasniegšanas rotājiet ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un baudiet!

CITI ŠOBRĪD LASA
Publicitātes foto

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.