Vieglā medus kūka. Ātri pagatavojama, neprātīgi garda! 8
Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas
Pagatavošana
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās ar cukuru. Turpinot kult, pievieno pa vienam dzeltenumam, medu, sodu, kas dzēsta ar etiķi, un miltus.
Mīklai pēc konsistences jāatgādina biezs krējums. To lej ar sviestu ieziestā formā un cep karstā cepeškrāsnī 180o 30 minūtes, līdz gatava.
Šī recepte garšos gaisīgu un aromātisku medus kūku cienītājiem.
Iegūto biskvītu (10 centimetrus augstu) sagriež 5 slāņos un pārziež ar krēmu, pārkaisa ar valriekstiem.
Tāpat rīkojas ar tortes augšējo daļu un sāniem.
Nogrieztās daļas sasmalcina drupatās un pārkaisa kūkai. Pārkaisīšanai var izmantot arī rīvētu šokolādi un riekstus. Būs ļoti garšīgi!
Šīs receptes lieliskā īpatnība: nevajag noņemties ar mīklas rullēšanu un vairāku kārtu cepšanu. Biskvīts ir viegli pagatavojams.
Krēmam: 400 g krējuma sajauc ar 0,5 glāzi pūdercukura, sakuļ, līdz izveidojas cietas putas. Treknāku kūku cienītāji var izmantot saldo krējumu.