Foto: As food studio/Shutterstock

Viegla ķiploku zupa veselībai un atslodzei 0

Diētiska dārzeņu zupa ir ļoti laba izvēle, īpaši aukstā laikā, jo zupas gan sasilda, gan rada sāta sajūtu, uzsver veselības centra “Vivendi” uztura speciāliste Eva Kataja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Lasīt citas ziņas

Var vārīt diētiskas tikai no dārzeņiem vai arī dārzeņus vārīt gaļas buljonā, kas pagatavots no gaļas, kauliem un skrimšļiem. Otrajā variantā zupa būs uzturvielām bagātāka.”

Jo dažādākus dārzeņu zupai izvēlas, jo daudzveidīgāks būs minerālvielu, šķiedrvielu, antioksidantu un citu vērtīgu savienojumu saturs, norāda uztura speciāliste.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nevajag pārspīlēt ar sāli, garšai labāk pievienot dilles, pētersīļus, piparus un ķiplokus. Līdz ar to uzturā samazinās nātrija daudzums un vairojas kālijs, kas veicina šķidruma izvadīšanu no organisma.

Sastāvdaļas:

• 150 g ķiploku

• 1 sarkanā paprika

• 50 g olīvu bez kauliņiem

• 1 sarkanā čili pāksts

• 3 glāzes gaļas buljona

• 4 maizes šķēlītes

• pētersīļi

• olīveļļa

• pipari

• sāls

Gatavošana:

Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina.

Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms tajā apcep ķiploku, tad pievieno papriku, olīvas un čili, pacep dažas minūtes.

Pārlej buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl 5 minūtes. Pēc garšas pieber sāli un piparus.

Zupas šķīvjos liek pa apgrauzdētai maizes šķēlei, pārlej zupu, pārkaisa sakapātus pētersīļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.