Vieglā ananasu pasha 0
Recepti piedāvā Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura māksliniece Inga Pūce.
Pagatavošana:
1. Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 150 ml aukstas ananasu sulas (kurā bija ananāsi) un noliec siltā vietā uz 10 minūtēm, lai želatīns uzbriest.
2. Uzsildi (bet nevāri) šķidrumu ūdens peldē, līdz želatīns ir izkusis, un ļauj nedaudz atdzist.
3. Bļodā sajauc biezpienu, abu citrusu sulas (1 ēdamkarote no katra citrusa) un smalki sarīvētas miziņas, cukuru, vaniļas cukuru un ananāsu gabaliņus.
4. Sakul olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisi biezpiena masā.
5. Pievieno ananasu sulu ar želatīnu un iemaisi.
6. Pildi masu formā un liec ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.
7. Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un dekorē ar augļiem un ogām.