Situācija Ziemeļkaukāzā pasliktinās 190

Dagestāna ir pārsvarā musulmaņu apdzīvots Krievijas reģions Ziemeļkaukāzā. Ekstrēmistu vardarbība tur pieauga 2000. gadu sākumā pēc diviem Krievijas spēku kariem kaimiņos esošajā Čečenijā. Šie konflikti ļāvuši Putinam apgalvot, ka viņš ir ienesis mieru un stabilitāti nemierīgajā reģionā un nostiprinājis viņa tēlu kā Krievijas drošības garantam, atzīmē Newsweek.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

“Taču pēdējā laikā Dagestāna, tāpat kā citi reģioni, kur dzīvo etniskās minoritātes, ir izjutusi lielāko daļu Putina dažkārt nepopulāro centienu mobilizēt vīriešus karam Ukrainā,” teikts rakstā.

Kremlis agrāk vardarbības uzliesmojumos Krievijas Kaukāzā vainojis “starptautisko terorismu” un “džihādismu”. Tomēr kopš 2022. gada Kremlis “pieliek visas pūles, lai liktu domāt, ka šie uzbrukumi ir kaut kādā veidā iedvesmoti no ārpuses un jo īpaši, ka tie ved uz Kijivu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Protams, pēc svētdienas terorakta Krievijas valsts mediji ziņoja, ka vietējā amatpersona Magomeds Omarovs ir atlaists no amata un izslēgts no valdošās partijas “Vienotā Krievija”. Šajos ziņojumos tika apgalvots, ka uzbrukumos bija iesaistīts Omarova dēls un brāļadēls. Ja šie apgalvojumi ir pierādīts, viņi uzdos Kremlim neērtus jautājumus,” raksta Newsweek.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.