Virtuālā pasaule kā patvertne un karš 5

Ir skaidri redzams, ka visas jaunās subkultūras ir radušās no sociālajiem tīkliem un video kanāliem. Visām šīm subkultūrām pārsvarā nav īpašas kopīgas filozofijas, to pārstāvji ir frīki, kuri vēlas izcelties no kopējās masas, parādīt savu individualitāti. Pēdējos gados subkultūras arvien vairāk kļūst par audiovizuālā satura patēriņa sekām sociālajos tīklos. Pateicoties viņiem, tiek atražoti noteikti uzvedības veidi, apģērbs, vaļasprieki, BBC stāsta subkultūru pētnieks Vjačeslavs Ļihačovs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Kamēr daudzi lauza galvu, tikai paši atjautīgākie spēj pamanīt attēlā lāci 10 sekunžu laikā 8
Kokteilis
Nosauktas četras zodiaka zīmes, kuras ir izplatītākās pasaules bīstamāko sērijveida slepkavu vidū
Kokteilis
Jo vairāk, jo labāk! 5 zodiaka zīmes, kurām vajag daudz naudas, lai būtu laimīgas 10
Lasīt citas ziņas

Atšķirībā no laikiem, kad neformālie izpaudās uz ielas, tagad viņi ir pārcēlušies uz internetu. Šāda subkultūra būtiski neietekmē cilvēka ikdienas uzvedību un dzīvi kopumā, BBC Ukraine sacīja eksperts. “Tas pārsvarā pastāv vienkārši kā hobijs, viena no virtuālajām pasaulēm, kurā eksistē cilvēks, kad viņam rokās ir telefons,” viņš atzīmē.

Iespējams, tieši tāpēc, kad uz ielas parādās cilvēku grupa, kas nav tāda kā visi, kā tas notika ar kvadroberiem, tas izraisīja mediju un sabiedrības uzmanības pastiprinātu pievēršanu. Arī pusaudžu subkultūru pārvietošanās uz virtuālo pasauli notika koronavīrusa pandēmijas un pēc tam kara dēļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bērniem un pusaudžiem ir grūti uztvert iznīcību, cilvēku nāvi un pastāvīgas briesmas. Šāda pierasta stresa sociālā situācija, pamudina cilvēkus kopumā un jo īpaši bērnus bēgt uz sociālajiem tīkliem pēc lētiem endorfīniem (prieka sajūta un sāpju mazināšana) un bēgšanas no realitātes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.