Mūsdienu jaunieši spiesti aizkavēt pieaugšanu 5

Ja runā par pirmsskolas vecuma bērniem, tad viņiem tas ir dabiski, jo galvenais darbības veids šajā vecumā ir rotaļas. Ja runā par pusaudžiem, tad pieaugšanas periodā viņiem ir raksturīgi atrasties kādā sociālā grupā, jo katrā sabiedrības evolūcijas posmā ir bijusi sava sabiedrībai “dīvaina grupa, sarunā ar BBC stāsta psiholoģe Natālija Ivanilova.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Kamēr daudzi lauza galvu, tikai paši atjautīgākie spēj pamanīt attēlā lāci 10 sekunžu laikā 8
Kokteilis
Nosauktas četras zodiaka zīmes, kuras ir izplatītākās pasaules bīstamāko sērijveida slepkavu vidū
Kokteilis
Jo vairāk, jo labāk! 5 zodiaka zīmes, kurām vajag daudz naudas, lai būtu laimīgas 10
Lasīt citas ziņas

Fūrijas – nāk no angļu vārda furries – pūkains. Subkultūra, kuras pamatā ir antropomorfisms, tas ir, cilvēka un dzīvnieka īpašību saplūšana, radās 80. gados ASV. Fūrijas var valkāt ne tikai astes, maskas un ausis, bet arī pilnībā valkāt kažokādas tērpus. Viņi izskatās kā varoņi no multfilmām, komiksiem vai datorspēlēm.

Anime – tie ir japāņu animācijas fani, multfilmu un komiksu cienītāji, kuri ārēji cenšas līdzināties šiem varoņiem. Viņi zīmē anime un saziņā izmanto japāņu vārdus un anime slengu. Tumblr-Girl – šai subkultūrai pievienojās meiteņu emuāru autores, kas savus emuārus veic sociālajos tīklos, jo īpaši Tumbl “dzīvās” anime stilā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Alti jeb Alt kids Alternative kids – subkultūra, tas ir, alternatīva, parādījās sociālajos tīklos pirms dažiem gadiem, iespējams, no Tik-Tok. Meitenes sevi pozicionē kā atšķirīgus no vidējā. Viņām ir drosmīgs izskats – spilgta matu krāsa, apvienoti dažādi stili un krāsas apģērbā. Viņām līdzīgi ir “mirušie insaideri” (no angļu valodas dead inside), pārsvarā zēni, kuri arī pretojas pastāvošajai kārtībai.

Ārštata darbinieki ir subkultūra, kas apvieno radošas personības. Viņi glezno dažādus grafiti un sarīko improvizētas teātra izrādes, tādā veidā atklājot savu emocionālo stāvokli un radošumu.

Vaniļa ir subkultūra, kas pastāv jau vairāk nekā 10 gadu un ir populāra pusaudžu meiteņu vidū. Šādas meitenes sociālajos tīklos šķiet mīļas un maigas, viņas raksta par dzīvi un mīlestību, un viņu apģērbs galvenokārt ir gaišās “vaniļas” krāsās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.