Kvadroberi – tikai spēle vai jau problēma? 5

Daudzi pusaudži visā pasaulē uzskata sevi par kvadroberiem. Viņi šuj kaķu astes no mākslīgās kažokādas un pulcējas noteiktās vietās. Šie bērni tiek arī ķircināti, izsmieti, nereti pret tiem tiek vērta vardarbība. Neskatoties uz to, ka kvadroberu videoklipi sociālajos tīklos pēdējā laikā ir kļuvuši par mediju fenomenu, šāda veida mūsdienu subkultūra pastāv jau vairāk nekā gadu, un ne tikai šī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Kamēr daudzi lauza galvu, tikai paši atjautīgākie spēj pamanīt attēlā lāci 10 sekunžu laikā 8
Kokteilis
Nosauktas četras zodiaka zīmes, kuras ir izplatītākās pasaules bīstamāko sērijveida slepkavu vidū
Kokteilis
Jo vairāk, jo labāk! 5 zodiaka zīmes, kurām vajag daudz naudas, lai būtu laimīgas 10
Lasīt citas ziņas

Kvadrobingu kā sporta veidu aizsāka japānis Keniči Ito, kurš izstrādāja pats savu pārvietošanās metodi – ar rokām un kājām pa zemi. Keniči Ito ir japāņu sportists un izturības skrējējs, viņš ir uzstādījis vairākus Ginesa pasaules rekordus par ātrāko 100 metru skrējienu uz visām četrām ekstremitātēm (t.s. kvadrobingu). Keniči Ito iedvesmojās no dzīvnieku pasaules, īpaši pērtiķiem, un vairākus gadus pētīja viņu kustību, lai izstrādātu savu unikālo skriešanas stilu.

Citi sāka viņu atdarināt, bet pamazām šis sporta veids pārvērtās par bērnu un pusaudžu izklaidi, kuri sāka ģērbties par kaķiem un suņiem, skriet un kāpt kā dzīvnieki uz ielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažviet vecāki priecājas, ka šī ir kā bezsaistes spēle bērniem, kas novērš uzmanību no sīkrīka un citiem mūsdienu negatīvajiem kārdinājumiem. Ukrainas subkultūru pētnieks Vjačeslavs Ļihačovs atzīst, ka tas rosina darboties, ir reāla komunikācija ar draugiem – šis daudz neatšķiras no ierastajām bērnu spēlēm pirms mobilo telefonu vecuma.

Tomēr sociālajos tīklos cilvēku, kas negatīvi reaģē uz šādu parādību, ir ne mazāk kā to, kas viņus atbalsta, tā vēstī medijs. “Kopumā tā ir problēma, jo bērni pārkāpj robežas. Viņi rūc uz dzīvniekiem un cilvēkiem. Viņi lec uz mašīnu pārsegiem. Viņi rūc skolas gaiteņos, simulē uzbrukumu. Pašizpausmes brīvība nedrīkst pārvērsties par cilvēku-dzīvnieku nedarbiem.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.