Vesels brokastu šķīvis vienā sviestmaizē: garšīgi, sātīgi un vienkārši 0
Brokastis ir ne vien būtiskākā ēdienreize, bet arī lieliska iespēja nodibināt brokastu ieradumu sev un saviem tuvajiem, padarot brokastis par dienas gaidītāko ēdienreizi, kad nesteidzīgi varam sakārtot domas pirms gaidāmās dienas un baudīt pilnvērtīgu un garšīgu maltīti. Tādēļ ēdienu blogeris Pipars ir sagatavojis pavisam vienkāršas, bet ļoti garšīgas receptes brokastīm ar pievienoto vērtību, kas ne vien acumirklī pazudīs no brokastu šķīvja, bet arī palīdzēs darīt labu darbu ziedojot rehabilitācijas centra “Poga” mazajiem pacientiem.
Vesels brokastu šķīvis vienā sviestmaizē – maizītes angļu gaumē
Šī recepte ies pie sirds tiem, kas iecienījuši tradicionālās angļu brokastis – siltas, sātīgas un barojošas. Kopā ar “Dzīvā” Saulespuķu maizi, kas satur saulespuķu sēklas, linsēklas un citas sēklas, brokastis nodrošinās enerģiju visai dienai un būs lielisks sabiedrotais laiskam svētdienas rītam, kad sevi un tuvākos gribas iepriecināt ar uzturvielām bagātu un garšīgu brokastu šķīvi.
Sastāvdaļas:
(4 porcijām. pagatavošanas laiks – 30 min.)
- 8 šķēles Fazer “Dzīvā” Saulespuķu maize
- 8 bekona šķēles
- 400g ceptas pupiņas tomātu mērcē
- 100g labi kūstošs siers
- 4 olas
- Vorčesteras mērce
- Tabasco mērce
- 10g sviests
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Katru maizes šķēli no vienas puses apsmērē ar sviestu. Sausā pannā apgrauzdē bekonu.
Uz cepešpannas ar sviestu uz leju kārto 4 maizes šķēles. Pārkaisa ar sieru, uzliek bekonu, pupiņas, uzpilina Vorčesteras mērci un Tabasco pēc garšas. Blakus liek pārējās maizes šķēles ar sviestu uz augšu un liek cepties cepeškrāsnī minūtes 10.
Tikmēr uzcep olas. Kad olas ir uzcepušās, maizītes izņem no krāsns, uzliek ceptu olu, apsedz ar maizes šķēlēm un uzreiz pasniedz.
Mutē kūstošās maizītes ar spinātiem un sieru
Šīs mutē kūstošās siermaizītes garšos kā maziem, tā lieliem. Pieaugušajiem patiks maizīšu ātrais pagatavošanas laiks un veids, kā nemanāmi maizītē paslēpušies spināti, kurus ir tik būtiski iekļaut pašu mazāko ēdienkartē. Savukārt mazajiem patiks uzgrauzdētā “Dzīvā” Saulespuķu maizīte un izkusušais, staipīgais siers. Garantējam – maizītes pazudīs no šķīvja nemanot, tādēļ ieteicams pagatavot uzreiz vairākas!
Sastāvdaļas:
(4 porcijām, pagatavošanas laiks 20 minūtes)
- 8 šķēles Fazer “ Dzīvā” Saulespuķu maize
- 70g spināti
- 150g labi kūstošs siers (Mozzarella, Čedaras, Holandes un citi)
- 2 ķiploka daiviņas
- 10g sviests
Pagatavošana:
Pannā izkausē sviestu un apcep tajā sasmalcinātus ķiplokus. Tikko ķiploki sāk smaržot, pievieno tiem spinātus. Cep 3 min, līdz spināti ir mīksti un kļuvuši tumši. Tad pievieno sieru un maisa, līdz siers ir izkusis. Kamēr masa ir staipīga, to uzsmērē uz četrām maizes šķēlēm. Apsedz ar pārējām četrām maizēs šķēlēm. Pēc tam maizītes apcep no abām pusēm un uzreiz pasniedz.