Veselīgs našķis – smiltsērkšķu želeja 2
Patērētāji aizvien vairāk iecienījuši smiltsērkšķu želeju, jo ražotāji specifisko ogu garšu prot papildināt ar dažādām garšām.
Smiltsērkšķu audzētājs un pārstrādātājs Inārs Malderis šīm ogām mēdz pievienot dzērvenes, bumbierus, ķirbjus, mellenes, brūklenes, zemenes un pīlādžus. Ja ogas vai augļi lieli, tos pirms vārīšanas vēlams sablendēt. No ķirbja vislabāk izspiest sulu. Ja gribas, lai dominē smiltsērkšķu garša, 1,5 kg smiltsērkšķiem ņem 0,5 kg citu augļu vai ogu. Sākumā 200 g cukura sajauc ar 40 g pektīna, to pievieno augļu sulai, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pieber vēl 800 g cukura, 3–5 minūtes pavāra, un želeja gatava.