Veselīgi salāti pavasara dienai – īsta vitamīnu un antioksidantu bumba 0
Sastāvdaļas
* apmēram 250 g diedzētu sēklu un pupiņu asnu (var ņemt jebkuras diedzētas sēklas, kas garšo)
* liela dzeltena paprika (der arī citas krāsas paprika)
* ābols, labāk skābāks (var likt arī bumbieri)
* apmēram sauja sakapātu svaigu garšaugu, piemēram, pētersīļi, dilles, koriandrs, piparmētra, zaļie lociņi
Mērcei
* 6 ēdamkarotes olīveļļas
* ķiploka daiviņa
* 2 ēdamkarotes svaigi spiestas apelsīna sulas
* tējkarote ābolu etiķa
* tējkarote graudaino sinepju
* tējkarote medus
* mazliet citrona sulas
Pagatavošana.
Traukā liek visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un sakuļ. Sastāvā iespējamas dažādas variācijas, vienīgi jāatceras, ka sinepes palīdz viendabīgi sajaukties etiķim ar eļļu. Var gan izmantot mazāk eļļas.
Papriku un ābolu sagriež plānās šķēlēs, sajauc ar garšaugu zaļumiem, pieber diedzētās sēklas un visu pārlaista ar mērci.
Kas labs? Šie salāti ir īsta vitamīnu un antioksidantu bumba. Labs C un E vitamīnu avots, satur arī B grupas vitamīnus, kalciju, dzelzi un kāliju.
Pavāres piebilde
Ja ir tik lieliska veselīguma kombinācija, arī mērcei jābūt perfekti pagatavotai, lai tā kārtīgi apģērbtu salātus. Ja mērcei pievieno mazliet medus un citrona sulas, tā kļūst vijīgāka, turklāt sagrieztais ābols saglabājas baltāks.
Pieliku arī plāni sagrieztu fenheli. Šī sakne piešķir anīsa garšu, kas labi sader ar mērces sastāvā esošajām sinepēm un apelsīna sulu. Var pievienot arī svaigas spinātu lapiņas un piegriezt japāņu redīsa daikona strēmelītes. Salātiem labi piedien drupināti rieksti, piemēram, valrieksti.
Recepti piedāvā uztura speciāliste Signe Rinkule