Foto: Anda Krauze

Veselīgi gardā brokoļu biezzupa 0

Sastāvdaļas

• 1 kg svaigu brokoļu

• 2 baltie sīpoli

• 3 ķiploka daiviņas

• 1 tējkarote brūnā cukura

• 40 ml baltvīna

• 150 ml saldā krējuma

• 300 ml ūdens

• olīveļļa

• sviests

• brūnais cukurs

• pipari

• sāls

Pagatavošana

Sīpolus un ķiploka daiviņas sagriež un apcep eļļā. Lai tos karamelizētu, pievieno nedaudz sviesta un brūno cukuru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Uzbārsta sāli, piparus pēc garšas, pielej baltvīnu un mazliet iztvaicē.

Tad pielej ūdeni, pieliek rozetēs sadalītus brokoļus un sautē uz lēnas uguns, kamēr tie mīksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pielej saldo krējumu, visu pavāra minūtes desmit un sablendē.

Pasniedz ar svaigi ceptu itāļu maizi fokaču.

Svaigos brokoļus var aizstāt ar saldētiem.

Recepti piedāvā kafejnīcas “Buberts” šefpavāre Iveta Lamberte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.