Veselīgi gardā brokoļu biezzupa 0
Sastāvdaļas
• 1 kg svaigu brokoļu
• 2 baltie sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote brūnā cukura
• 40 ml baltvīna
• 150 ml saldā krējuma
• 300 ml ūdens
• olīveļļa
• sviests
• brūnais cukurs
• pipari
• sāls
Pagatavošana
Sīpolus un ķiploka daiviņas sagriež un apcep eļļā. Lai tos karamelizētu, pievieno nedaudz sviesta un brūno cukuru.
Uzbārsta sāli, piparus pēc garšas, pielej baltvīnu un mazliet iztvaicē.
Tad pielej ūdeni, pieliek rozetēs sadalītus brokoļus un sautē uz lēnas uguns, kamēr tie mīksti.
Pielej saldo krējumu, visu pavāra minūtes desmit un sablendē.
Pasniedz ar svaigi ceptu itāļu maizi fokaču.
Svaigos brokoļus var aizstāt ar saldētiem.
Recepti piedāvā kafejnīcas “Buberts” šefpavāre Iveta Lamberte