
Pusdienas: Saldo kartupeļu un sarkano lēcu zupa 13
• 1 liels saldais kartupelis (300–400 g)
• 50–100 g sarkano lēcu
• 1 burkāns
• 1 sīpols
• 1,5 l dārzeņu buljona
• pipari pēc garšas
• 2 ingvera ripiņas
• olīveļļa
Sīpolu nomizo, sakapā, liek katliņā un sautē eļļā, līdz sīpols mīksts un caurspīdīgs. Burkānu un saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno sīpolam, pielej buljonu, pieliek ingveru un vāra uz lēnas uguns, līdz dārzeņi mīksti.
Zupu mazliet atdzesē, izņem ingveru un sablendē. Tad pievieno garšvielas.
Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, pārkaisa sēkliņas un pārlej ķirbju eļļu. Var pievienot dažus mīkstā siera gabaliņus.