Pirmās brokastis 4
Uzturā, protams, jāiekļauj gaļa, bet jāierobežo tās daudzums. Ja sakārojas kaut ko uzēst starp ēdienreizēm, var sagatavot svaigu dārzeņu plati, izdzert glāzi bezpiedevu jogurta vai pagatavot smūtiju.
Pirmās brokastis: Biešu un lēcu smēriņš
• 100 g vārītu galda biešu
• 40 g sarkano lēcu
• 35 g dzelteno lēcu
• 50 g nolobītu valriekstu
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 1 ēdamkarote ābolu etiķa
• pustējkarote smaržīgo piparu
• svaigi malti melnie pipari
• 165 ml ūdens
Lēcas vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Sasmalcina valriekstus, dažus noliek malā ēdiena dekorēšanai. Visas sastāvdaļas sablendē. Ievieto ledusskapī, lai atdziest.
Smēriņu ēd, uzziestu uz pilngraudu maizes šķēles.